Produkty pro semena pepře (4)

Anýzová semena

Anýzová semena

Anýzová semena - koření, které bylo do Evropy přivezeno na počátku středověku a rychle si získalo popularitu v kuchyni. Kněží a léčitelé starověkých civilizací oceňovali semena anýzu - jejich léčivé vlastnosti byly někdy nazývány zázraky. V kuchyni se používají všechny části anýzu ve všech možných formách. Anýzová semena se přidávají do marinád, aby jim dodala výraznou chuť. Pokud je smícháte s bobkovým listem a skořicí, získáte vynikající domácí koření na studené masové pokrmy. Bílkoviny (g / 100g): 18,0 Tuky (g / 100g): 16,0 Sacharidy (g / 100g): 35,0 Energetická hodnota (kcal / 100g): 360,0
Řepka - Olejniny

Řepka - Olejniny

Jednoletá rostlina dlouhého dne, odolná vůči chladu, náročná na vlhkost a úrodnost půdy. Řepkový olej obsahuje následující mastné kyseliny: palmitová, stearová, olejová, linolová, linolenová, eikosan, eruková.
Koriandr - Olejnatá semena

Koriandr - Olejnatá semena

Koriandr se používá jako koření v kuchyni a k dodání příjemné vůně v parfumerii, kosmetice a výrobě mýdel. Rostlina je dobrým medonosným rostlinou. Je široce používán jako koření pro ochucení a posílení klobás, sýrů, konzervovaného masa a ryb, nakládané zeleniny, nakládaných okurek a likérů, přidává se do pečení Borodinského chleba, cukrářských a kulinářských výrobků, stejně jako při výrobě některých typů piva a likérů (v Německu). Esenciální olej se získává z plodů, který se používá pro syntézu linalylacetátu, citralu a dalších aromatických látek používaných v parfumerii a kosmetice k dodání parfémovým výrobkům vůně konvalinky, fialky, růže, bergamotu, lilie, citronu atd. Esenciální olej se používá v technologiích, výrobě mýdel a v textilním průmyslu. Po destilaci esenciálního oleje se extrahuje mastný olej, který se používá v mýdlářském průmyslu a při výrobě olejové kyseliny.
Černý pepř - Mlýnky

Černý pepř - Mlýnky

Pepř je králem koření. První zmínka o pepři se nachází v indické literatuře psané v sanskrtu před více než 3 000 lety. Složení Černý pepř Použití Používá se na přípravu salátů, předkrmů, polévek, druhých obědových jídel. Nutriční hodnota na 100 g. Bílkoviny (g / 100g)… 38,3 Tuky (g / 100g)… 3,3 Sacharidy (g / 100g)… 11,0 Energetická hodnota (kcal / 100g)… 255